Afscheid nemen bestaat niet

Ken je dat gevoel… dat je het zo jammer vindt dat je een boek uit hebt, omdat het verhaal zo meeslepend was? Maar dat je tegelijkertijd ook ontzettend veel zin hebt om weer een gloednieuw, lonkend boek open te slaan? (alleen die geur al van een nieuw boek, heerlijk!)

Ik sta op zo’n punt. Ik sluit geen hoofdstuk af zoals velen zeggen, nee, ik leg een heel boek weg. Want we hebben het hier over 10 jaar werken bij Wiltec. En het Wiltec boek was nooit saai. Het was spannend, uitdagend, boeiend. Wat er écht uitsprong, waren de mooie en inspirerende personages. Lief en leed hebben we gedeeld, acties en successen zijn gevierd, iedere werkdag wisten we het beste in elkaar naar boven te halen. Dag na dag, maand na maand, jaar na jaar.

En nu kijk ik uit naar mijn volgende boek. De titel? ‘Aan de slag als freelance tekstschrijver’. Wat voor avonturen ga ik beleven, welke personages kom ik tegen, wanneer kom ik even niet lekker in het verhaal en wanneer kan ik het boek juist niet wegleggen? Ik ga het ervaren. Vandaag sla ik de eerste bladzijde open. En één ding is zeker: dat doe ik met een grote glimlach op mijn gezicht.

Afscheid nemen bestaat niet… maar wat ga ik deze club missen.

Copyright 2021 – Lindavanhout.nl